Byten & returer

 

 BLUE CO. - ÖPPET KÖP/ÅNGERRÄTT/BYTE/RETUR

Ångerrätt

Blue Co. följer svensk distanshandelslag som ger dig möjlighet att ångra köp inom 14 dagar.

Öppet köp

Enligt lag ovan har du 14 dagars öppet köp från och med att du mottagit ditt paket så att du kan prova hemma i lugn och ro.

Retur/Return

Med i ditt paket får du en blankett som du ska fylla i enligt instruktionerna om du vill returnera eller byta en vara.

Vid retur kontakta office@blueco.se för att erhålla en spårbar retursedel.

Returavgft tillkommer på 79 kr.

Returer lämnas hos närmsta DHL-ombud.

Vi tar ej ansvar för returer som ej skickas med den förbetalda returfraktsedeln vi bifogat på mail.

Väljer du att skicka varan på annat sätt är du själv ansvarig för att varan kommer i retur till oss. Förbehåller vi oss rätten att debitera eventuella merkostnader på 300:-.

Ej uthämtade paket omfattas ej av ångerrätten enligt lag.
Blue Co. debiterar en obligatorisk avgift på 300:- för ej uthämtade paket.

If you wish to return your order contact us on email: office@blueco.se and we will send you the return shipping label.
There is a return fee of 31 Euro.

You will receive a return confirmationemail as soon as we have received your return. It may take up to 14 days for a return to be received and processed.

Byte 

Önskar du byta en vara mot en annan så gör du det enklast genom att lägga en ny order på varan du vill byta till samt gör en retur på varan du vill skicka tillbaka. Detta är för att vi vill försäkra dig om att du skall få din vara innan varan eller storleken tar slut.

Det nya köpet kvitterar inte det gamla, utan den behandlas som en ny order då detta är det lättaste sättet. Din retur makulerar vi självklart som vanligt så fort vi mottagit ditt paket. När du gör ett byte behöver du inte betala returavgift på den vara du skickar tillbaka.

 

 

Rutiner vid återköp

Efter mottagandet av din retur granskar vi produkten samt återbetalar/krediterar ditt kort/faktura. Vi hanterar alla returer löpande. Hanteringstiden är normalt 3-5 arbetsdagar.

Vid hög belastning kan det gå någon dag extra. Observera att Blue Co. har enligt lag 30 dagar på sig att fullfölja en återbetalning vid retur/reklamation. Vanligtvis sker det som sagt betydligt fortare.

Förutsättningar för godkänd retur

Det är avgörande för att vi ska kunna återbetala hela köpesumman att varan returneras i originalskick. Med det menas att den är oanvänd och att samtliga etiketter och eventuell förpackning bifogas. Naturligtvis har du rätt att prova varan. På grund av hygieniska skäl omfattas ej underkläder, badkläder, örhängen, hår och skönhetsprodukter av ångerrätten.

Observera att skor skall returneras i den ursprungliga skokartongen. Klistra inte postetikett direkt på skokartongen, använd skyddande ytteremballage.

Reklamation

Om kunden önskar reklamera en vara skall man alltid skicka ett mail till office@blueco.se först och redogöra för vad som man anser är fel på produkten, Bifoga gärna bilder. I mailet anges även varans artikelnummer och det aktuella ordernumret.


FÅ VÅRT NYHETSBREV

Vårt nyhetsbrev kommer ut regelbundet .
Registrera din e-postadress för att ta del av nyhetsbrev och erbjudanden.